26 Ιαν 2010

δωρεάν δείγματα ξένου γάλακτος στα μαιευτήρια

To παρακάτω κείμενο αποτελεί ελεύθερη μετάφραση της σάτιρας που έγραψε η Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού Tess Parriott RN και δημοσιεύεται στο διαδίκτυο. Κατανοήστε τους υπαινιγμούς αντικαθιστώντας το "κάπνισμα", όπου αυτό εμφανίζεται στο κείμενο, με το "τεχνητό γάλα για βρέφη" και τον "καθαρό αέρα" με το "μητρικό θηλασμό".

Πακέτα δώρων με την ονομασία ‘Υγιή Πνευμόνια και Καρδιά’ θα δοθούν σήμερα στην Καρδιολογική και την Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας.
Οι υπέροχες κόκκινες τσάντες θα έχουν παντού το σήμα του Μ---οro και θα περιέχουν τσίχλες νικοτίνης για να βοηθήσουν τους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα, έρευνες που διεξήγαγε η εταιρία ‘Phi---p M---is σχετικά με το πώς να κόψετε το κάπνισμα, κουπόνια για δωρεάν μπέικον, ζωικό βούτυρο, τσιγάρα, φαστ φουντ όπως και μια κάρτα μέλους για την οργάνωση καπνιστών ‘Υγιής καρδιά’.
Όταν ασθενείς που επιβίωσαν από έμφραγμα μυοκαρδίου γίνουν μέλη στο παραπάνω club θα λαμβάνουν ένα μηνιαίο περιοδικό με ιστορίες και άρθρα για τη διακοπή του καπνίσματος, την άσκηση και την υγειινή ζωή, όπως και δωρεάν κουπόνια για πακέτα τσιγάρων.
Αρχικά οι τσάντες αποφασίστηκε να δοθούν στους καρδιοπαθείς εκείνους που θα προτιμούσαν να συνεχίσουν το κάπνισμα για οποιοδήποτε λόγο, ωστόσο υπήρξε ανησυχία για το ότι όσοι είχαν επιλέξει να σταματήσουν το κάπνισμα θα ήταν δυσαρεστημένοι αν δεν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν το πακέτο των δώρων.
Έτσι πάρθηκε η απόφαση να δοθούν τα πακέτα σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς. Αν κάποιοι ασθενείς δεν ήθελαν τα δώρα θα μπορούσαν να τα πετάξουν, να τα δώσουν σε κάποιο φτωχό που καπνίζει ή να χρησιμοποιήσουν την τσάντα με το σήμα του M----oro για να μεταφέρουν τα φάρμακα ή το οξυγόνο τους.
Το προσωπικό του Νοσοκομείου πήρε οδηγίες να παρέχει ίσες, ισορροπημένες πληροφορίες πάνω στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καπνίσματος σε σχέση με αυτά του να αναπνέει κανείς καθαρό αέρα.
Ένας γιατρός επισήμανε ότι ‘Υποστηρίζουμε την αναπνοή καθαρού αέρα, αλλά μερικές φορές είναι σκληρό να μην καπνίζεις και δεν είναι όλοι οι ασθενείς έτοιμοι να το κάνουν, δε θα ήθελα να τους κάνω να νιώσουν ένοχοι που επιλέγουν το κάπνισμα’.
Ένας καρδιολόγος πρόσθεσε, ‘δεν ξέρω πώς να πείσω τους ασθενείς μου να σταματήσουν το κάπνισμα, εξάλλου κι εγώ καπνίζω και αισθάνομαι μια χαρά’.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένας καρδιοπαθής ή αναπνευστικός ασθενής θέλει να καπνίσει:
· Το κάπνισμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς το στρες της αρρώστιας.
· Όταν βγαίνω έξω για καφέ, μπορεί να νιώσω άσχημα αν είμαι ο μόνος που δεν καπνίζει
· Η μαμά μου και οι αδερφές μου δε μπόρεσαν ποτέ να το κόψουν, άρα είμαι σίγουρος πως κι εγώ δε θα μπορέσω να το κόψω.
· Την προηγούμενη φορά που προσπάθησα να το κόψω ένιωσα χάλια και έβαλα κιλά, γι’ αυτό επέστρεψα στο κάπνισμα.
· Μου αρκεί να αναπνεύσω καθαρό αέρα για τις έξι εβδομάδες που αναρρώνω μέσα στο νοσοκομείο από τα πολλαπλά εμφράγματα, από εκεί και πέρα όταν επιστρέψω στο σπίτι θέλω να καπνίζω.
· Σκοπεύω να συνδυάσω το κάπνισμα με την εισπνοή καθαρού αέρα.
· Αν το κάπνισμα είναι τόσο επικίνδυνο, γιατί μου στέλνουν αυτά τα δωρεάν πακέτα τσιγάρων στο σπίτι;
· Ο γιατρός μού είπε ότι ο αέρας είναι μολυσμένος ούτως ή άλλως, έτσι δε διαφέρει και πολύ που καπνίζω.
Αν ενδιαφέρεστε κι εσείς να σταματήσετε το κάπνισμα και θα θέλατε μια δωρεάν τσάντα με πακέτα τσιγάρων επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας conflict-of-interest.com.

Δημοσιεύεται στο:
http://www.pediatros-thes.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=5&Itemid=20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου