26 Ιαν 2010

εταιρείες...

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

"... Κατ’ αρχήν, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι τα βρεφικά γάλατα που κυκλοφορούν από διάφορες επώνυμες εταιρείες στο εμπόριο είναι παρασκευασμένα σύμφωνα με ειδικές προδιαγραφές. Ο πιο σημαντικός σκοπός τους είναι η σύνθεσή τους να μοιάζει όσο γίνεται περισσότερο με αυτήν του μητρικού γάλακτος. Προσπαθώντας για το καλύτερο, δημιουργούν συνεχώς νέους τύπους γάλακτος, προσθέτοντας βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία και άλλα θρεπτικά συστατικά (λακτόζη, ταυρίνη) ή μη (παράγοντας bifidus, ανοσοσφαιρίνες)...."
http://www.myclubcarrefour.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=66

"... Το μητρικό γάλα προσφέρει πολλά οφέλη συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος. Το ΧΧΧ είναι εμπνευσμένο από το μητρικό γάλα. Γι’ αυτό το ΧΧΧ περιέχει ένα μοναδικό παντεταρισμένο μίγμα ειδικών πρεβιοτικών το οποίο ονομάζεται ΧΧΧ και ενισχύει φυσικά το ανοσοποιητικό σύστημα του βρέφους... Επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι η διατροφή του βρέφους με ΧΧΧ έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση πολύ υψηλών ποσοστών ωφέλιμων βακτηριδίων μέσα στο έντερο, ποσοστών που πλησιάζουν αυτά των βρεφών που θήλασαν..."
http://www.immunofortis.com.gr/immunofortis.html

"... Το μητρικό γάλα αποτελεί την καλύτερη τροφή για το βρέφος, λόγω της ιδανικής ποσοτικής και ποιοτικής του σύνθεσης.
Συμβουλευτείτε πάντα το παιδίατρό σας στην περίπτωση που το μωρό σας ξεκινήσει διατροφή με ξένο γάλα.
Όταν ο μητρικός θηλασμός είναι αδύνατος ή ανεπαρκής ή όταν η μητέρα προτιμά να μη θηλάσει, η ΧΧΧ προσφέρει την πλέον ολοκληρωμένη σειρά βρεφικών γαλάτων. Η παράλληλη χορήγηση μητρικού γάλακτος και ξένου γάλακτος μπορεί να μειώσει την ποσότητα του μητρικού γάλακτος... "
http://www.nutricia.gr/baby/notice.html

"... Αυτό που κάνει τη νέα σειρά βρεφικών γαλάτων ΧΧΧ μοναδική είναι ότι περιέχει ένα συνδυασμό ενεργών και θρεπτικών συστατικών που αλληλοσυμπληρώνονται με έναν κοινό στόχο, την ενίσχυση και προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος, προσφέροντας έτσι παρόμοια μεταβολικά αποτελέσματα με αυτά που παρουσιάζουν τα βρέφη που θηλάζουν αποκλειστικά..."
http://www.nestlebaby.com/gr/baby_nutrition/products/product_detail.htm?stage=1&r=238&pci=0

"... Η Ευρωπαϊκή Οδηγία 91/321 της 14/05/91 για τα γάλατα για βρέφη, που συμπληρώθηκε από την Οδηγία 96/4/ΕΚ της 16/2/96 επιτρέπει την προσθήκη των παρακάτω πέντε νουκλεoτιδίων, τα οποία περιέχονται στο μητρικό γάλα και με τα οποία μπορούν να εμπλουτιστούν τα βρεφικά γάλατα:
- 5΄- μονοφωσφορική κυτιδίνη - 5΄- μονοφωσφορική αδενοσίνη - 5΄- μονοφωσφορική ινοσίνη - 5΄- μονοφωσφορική γουανίνη - 5΄- μονοφωσφορική ουριδίνη
Στην σύνθεση του νέου Aptamil της Milupa περιέχονται 5 νουκλεοτίδια, τα οποία μαζί με τις πρεβιοτικές ίνες συμβάλουν στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού και στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.
Σημαντική παρατήρηση: Το μητρικό γάλα είναι ιδανική τροφή για τα βρέφη. Να συμβουλεύεστε τον παιδίατρό σας για τη χορήγηση βρεφικού γάλακτος σε σκόνη σε περίπτωση που ο μητρικός θηλασμός είναι αδύνατος ή κρίνεται ανεπαρκής για τις ανάγκες του βρέφους..."
http://www.milupa.gr/default.aspx?id=2&aid=46



ΚΑΙ Η "ΓΚΡΙΖΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ"

επιστολή της παιδιάτρου α. μαλλιαρού προς υπ. υγείας

Προς τον διευθυντή σύνταξης

Ο μητρικός θηλασμός είναι ένα δικαίωμα του βρέφους που δυστυχώς στη χώρα μας καταστρατηγείται, με αποτέλεσμα δραματικά χαμηλά ποσοστά θηλασμού.

Δυστυχώς λίγοι είναι οι φορείς που προσπαθούν να προασπίσουν αυτό το δικαίωμα του νεογνού και του βρέφους από τα αδηφάγα συμφέροντα εταιριών γαλάτων, κλπ. Ο Κώδικας Εμπορίας Υποκαταστάτων Μητρικού Γάλακτος παρότι από ετών έχει υιοθετηθεί από τη χώρα μας, ακόμα δεν έχει καν μεταφρασθεί στα ελληνικά και βέβαια δεν εφαρμόζεται από κανένα μαιευτήριο ιδιωτικό ή κρατικό.

Τελευταίο παράπτωμα γκρίζας διαφήμισης είναι η διανομή δωρεάν από τα μεγάλα μαιευτήρια της χώρας, όπως το ΙΑΣΩ και το ΛΗΤΩ (αναφέρω αυτά για τα οποία έχω αποδεικτικά στοιχεία), σε κάθε μωρό που γεννιέται, διαφημιστικού πακέτου της εταιρίας Chicco, στο οποίο περιέχεται μπιμπερό !!!Επίσης σε ορισμένα από αυτά τα μαιευτήρια προβάλλονται στις οθόνες τηλεόρασης, επί 24ώρου βάσης, διαφημιστικά μηνύματα που έχουν σαν τελικό αποτέλεσμα να πλήγεται ο μητρικός θηλασμός.Δεν φτάνει το υπέρογκο ποσόν που πληρώνει για τον τοκετό ο Έλληνας καταναλωτής, θέλουν τα μαιευτήρια να εισπράττουν και επιπλέον χρήματα κάνοντας γκρίζα διαφήμιση προϊόντων που θα αποτελέσουν αντικείμενο διακοπής θηλασμού. Πράξη που στα ευνομούμενα κράτη θεωρείται ηθικά εγκληματική και σε ορισμένα από αυτά θα κινητοποιούσε νομικές διαδικασίες.

Το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι: ΕΛΕΟΣ πια, αφήστε τα παιδιά να θηλάσουν τη μητέρα τους!!!

ΥΓ: Αν κάποιος κρατικός ή ιδιωτικός φορέας ασχολείται με την γκρίζα διαφήμιση πρέπει να επιληφθεί.
Αθήνα 10.03.20006
Με εκτίμηση Μαρία-Αδαμαντία ΜαλλιαρούΠαιδίατροςΑναπληρώτρια Διευθύντρια Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» Μέλος Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμούbfcampaign@yahoo.com

Δημοσιεύεται εδώ: http://www.mothereducation.gr/html/etc/chicco.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου